درباره مرکز نوآوری و کارآفرینی

درباره مرکز نوآوری و کارآفرینی:

مرکز نوآوری وکارآفرینی دانشگاه صنعتی شیراز، محلی برای توانمند سازی ایده‌ها در حوزه‌های مختلف فنی و علوم پایه و تبدیل آن‌ها به محصول با حداقل ریسک و بهترین بازده می باشد. تلاش ما پراکندن بذر نوآفرینی در دانشگاه و پرورش آن‌ها تا وصال به یک کسب‌وکار موفق و درآمدزا است. فضای استقرار زیبا و پویا، شبکه‌های مشاوره و سرمایه‌گذاری، رویدادهای متنوع در حوزه‌های مختلف کسب‌وکار و ارائه‌ی خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی مختلف، قسمت کوچکی از پیشنهاد ما به همه دانشجویان است. برای گشودن ذهن‌ها به افق‌های روشن کارآفرینی، دوره‌های متنوع آینده‌نگری، آینده‌سازی، آینده‌داری و آینده‌یاری را با حضور مدرسان برجسته و باتجربه در این مرکز برگزار می‌کنیم. .

برنامه محتوایی مرکز نوآوری و کارآفرینی

اهم برنامه­‌های پیش­بینی شده برای مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه صنعتی شیراز در چهار طرح کلی به شرح زیر خواهد بود:

• طرح هادی (هدایت و اسکان دانشجویان و ایده‌­پردازان نوآور)
  • طرح فانتوم (فرهنگ­سازی، آموزش، نظام­بخشی، توانمندسازی و مهارت افزایی)
  • طرح سکان (سلسله سخنرانی­های کارآفرینان نمونه)
  • طرح سران (سلسله رویدادهای ایده­‌پردازی و ایده­‌پروری نوین)

طرح هادی

طرح فانتوم

طرح سکان

طرح سران

هدایت و اسکان دانشجویان و ایده­پردازان نوآور

فرهنگ­سازی، آموزش، نظام­بخشی، توانمندسازی و مهارت افزایی

سلسله سخنرانی­‌های کارآفرینان نمونه

سلسله رویدادهای ایده‌­پردازی و ایده­پروری نوین

• طرح هادی

بمنظور ساماندهی و نظام­بخشی دانشجویان خلاق و نوآور دارای ایده­‌های نوآورانه، مرکز نوآوری و کارآفرینی، محیطی با طراحی خلاقانه و جذاب برای سلیقه­‌های متنوع فراهم خواهد آورد. در واقع در مرکز، امکانات و فضای راحت و الهام بخشی برای دانشجویان و صاحبان ایده فراهم شده است تا با استقرار آنها در این محیط، ضمن برخورداری از امکانات سخت­‌افزاری و نرم­‌افزاری، امکان تعامل آنها با یکدیگر و با مشاورین، مربیان، اساتید و سرمایه‌­گذاران خطرپذیر فراهم آید. همچنین، جهت مشاوره‌­ی دانشجویان در راستای حل مشکلات و نیازهای ابتدایی آنها، مشاوره­ایي در نظر گرفته شده اند تا ضمن بررسی و ارزیابی اولیه­‌ی دانشجویان و سطح توانایی آنها، برنامه­‌ی اسکان و استقرار آنها در مرکز تهیه شود و دانشجویان در طول زمان استقرار، پایش، ارزیابی و هدایت گردند.

• طرح فانتوم

منشا تحولات بزرگ در توسعه اقتصاد دانش بنيان، توسعه كارآفريني و وجود افراد خلاق، نوآور و مبتكر در عرصه اقتصادي كشورهاست. در این راستا، از ضرورت­‌ها و الزامات رشد و توسعه اقتصادی، فراهم‌­آوری امکانات آموزشی برای ایجاد دانش و مهارت­های لازم برای ایده‌­پردازان و افراد خلاق و نوآور می‌­باشد و در این میان آموزش­های بنیادین حوزه کسب و کار و آموزش­های مهارتی فنی و حرفه­ای و همچنین توسعه ویژگی­‌های شخصیتی افراد، تلفیقی از علم، فن، هنر بوده و نقش بسیار مهمی در تأمین نیروی انسانی کارآمد و کارآفرین ایفا می­‌کند. به منظور فرهنگ­سازی، آموزش، نظام­بخشی، توانمندسازی و مهارت­‌افزایی دانشجویان و اعضای هیات علمی صاحب ایده، دو مجموعه دوره‌­ی آموزش‌­محور در قالب مرکز نوآوری و کارآفريني در نظر گرفته شده است:

• طرح سکان

هدف همه انسان‌ها در زندگی رسیدن به موفقیت است. دست‌یابی به این هدف آسان‌تر می‌شود اگر بدانیم کارآفرینان موفق، هم از ابتدا «موفق» نبوده‌اند! بلکه انسان‌هایی عادی بوده‌­اند و در میان مردم عادی دیگر زندگی می‌کرده­‌اند. برای آشنایی با زندگی­نامه، روحیات و مسیر پیشرفت کارآفرینان نمونه در حوزه­های مختلف، ارتباط نزدیک با آنها، فرصت بی‌­نظیری برای الهام بخشی و هموار کردن مسیر موفقیت ایده­‌پردازان و نوآوران فراهم می­‌نماید و امکان شبکه‌سازی با افراد موفق‌تر و گامان حوزه‌ی کسب و کار، میسر می‌­سازد. بعبارتی، یکی از مهمترین ابزارهای پیشرفت در حوزه نوآوری، فناوری و کارآفرینی، شبکه‌سازی با افراد بالای هرم موفقیت و آن‌هایی که پیش از دیگران در مسیر کسب و کار قدم گذاشته‌اند می‌­باشد.

به منظور انتقال تجارب کارآفرینان نمونه‌­ی منطقه­‌ای، ملی و بین­المللی، بر اساس طرح سکان، سلسله نشست­‌های مداوم، منظم و هدفمند با کارآفرینان نمونه طراحی شده است. بر اساس برنامه­‌ریزی انجام شده، نشست­‌های مذکور همانند طرح فانتوم به دو صورت برگزار خواهد شد: طرح سکان عادی و طرح سکان رویدادی. در واقع در این طرح نیز، نشست­های عادی منظمی برای دانشجویان با کارآفرینان موفق طراحی شده است که طبق برنامه­‌ریزی انجام شده در فواصل حدوداً 45 روزه در طول سال برگزار خواهد شد. در خصوص نشست‌­های رویدادی، با توجه به اینکه رویدادهای ایده­‌پردازی بصورت فصلی برگزار خواهد شد، در هر رویداد، سعی خواهد شد متناسب با زمینه­‌ی آن رویداد، از کارآفرینان موفق آن حوزه، برای انتقال تجربیات و فراهم‌­آوری زمینه‌­ی ارتباط مستقیم بین ایده‌­پردازان نوپا و کارآفرینان موفق، دعوت شود و زمینه­‌ایی برای طرح دغدغه‌­های ایده‌­پردازان نوپا و پیشگامان آن عرصه فراهم نمود.

• طرح سران

سلسله رویدادهای استارتاپی از جمله گردهمایی‌ها و همایش‌هایی است که با رویکرد بررسی، داوری، شناخت ایده‌ها، استارتاپ‌های برتر و از سوی دیگر با دیدگاه یافتن دوستان و ایده‌های هم‌سو و هم‌چنین پیدا کردن هم‌تیمی‌‌ها و ایجاد روابط دوستانه و تشکیل تیم‌های جدید برای شرکت‌کنندگان به حساب می‌‌آیند. رویدادهای استارتاپی مکان مناسبی برای صاحبان کسب و کار است تا بتوانند ایده‌های نو و فکرهای تازه و ذهن‌های خلاق‌تری را به سوی کسب و کار خود جذب کنند و اما برای آن‌ها که به دنبال یک فرصت برای شناساندن خود و خلاقیت‌های فردی‌شان در رابطه با ایده‌پردازی نیز می‌باشند مکان مناسبی است تا بتوانند با گروه‌ها و افراد هم‌فکر خود آشنا شوند و تفکرات خود را با آن‌ها به اشتراک بگذارند. به‌منظور فراهم­‌آوری این زمینه برای دانشجویان نوآور و ایده­‌پرداز، در مرکز نوآوری و کارآفرینی دانشگاه صنعتی شیراز سعی خواهد شد تا بصورت فصلی «سلسله رویدادهای ایده‌­پردازی و ایده­‌پروری نوین» را با رویکردی نو ارایه کرد.در واقع در این ح سعی می‌­شود بر اساس ضرورت­‌های مقطعی و توسعه­‌ای موضوعات روزآمد، به طراحی رویدادهایی رقابتی پرداخته شود بگونه­‌ای که بتوان حتی الامکان عناصر زیست بوم نوآوری (شامل ایده، ایده­پرداز، هدایت­­‌کننده­‌ها (مربیان)، سرمایه­‌گذار و.. ) را بطور همزمان گردآوری نمود. در این طرح سعی می‌­شود بر اساس نیاز و تقاضای سازمانها، شرکت­های صنعتی و بطور کلی ارگان­های دولتی و غیر دولتی، رویداد بنا شود و در پایان رویداد کمکی به حل مشکلات جامعه و صنعت گردد.